Tanulmányi szerződések az útánpótlás Fradi játékosoknak! 2010.03.12.

Óriási előrelépésre került sor péntek délután az Albert Stadion székházában. A tavaly ősszel megalapított Ferencváros Labdarúgó Utánpótlásért Alapítvány keretein belül 11 tehetséges ferencvárosi labdarúgó vehetett át tanulmányi szerződést az FTC iránti tanusított hűség, és a kiemelkedő teljesítmény elismeréseként.

Az átadáson jelen volt Dr. Springer Miklós, a klub alapítójának unokája, Dr. Horváth Gábor, Rakonczay András utánpótlás igazgató, Berki Krisztián vezérigazgató és Lipcsei Péter labdarúgó is.

Tiszteletét tette az eseményen Kevin McCabe, a Ferencváros labdarúgó csapatának tulajdonosa is, aki közvetlen stílusával üdvözölte és méltatta a fiatal labdarúgókat, gratulált eddig nyújtott teljesítményükhöz. A fiatalok ezt követően az FTC-Nyíregyháza bajnoki mérkőzés előtt sétálhattak körbe a pályán, a zöld-fehér szurkolók elismerő tapsának közepette.

A Ferencváros életében kiemelt szerepet játszik az utánpótlás képzés, amelynek szakmai munkáját a vezetők és edzők javarészt az angol mintára formálják, ötvözve a Fradi hagyományosan támadó futballjával és a megalkuvást nem tűrő győzni akarással.

Az elismerésben részesült labdarúgók: Tóbiás Zsolt (U19), Birtalan János (U19), Nyárasdi Zsombor (U19), Erdei Gábor (U19), Gyürki Gergő (U17), Girán Máté (U16), Varga Kornél (U15), Ribarics Roland (U15), Popgeorgiev Pantelisz (U15), Haris Attila (U13), Kovács Nikolausz (U11)

Pár eredmény az utánpótlás háza tájáról:

Az U12-es csapat a 2008/2009-es bajnokságban nyert. Ők jelenleg U13-asok, és szintén vezetik a 2009/2010-es bajnokságot.

Az U17-es csapat megnyerte a Puskás Kupát, a Real Madridot is megelőzve.

Az U16-os csapat megnyerte a Farkas János emléktornát, legyőzve a Scheffieldet is.

Cordial Cup: az U11-es csapat az ország legjobb utánpótlás csapatait győzte le, kiharcolva a nemzetközi szereplést.

Az U9 és U10-es csapatok számos tornagyőzelemmel büszkélkedhetnek.